maandag 22 december 2014

Verdachte steekparij langer vast

Aa-landen: De 17-jarige jongen die verdacht wordt van het aanrichten van een bloedbad in het winkelcentrum De Aa-landen, twee en een halve week geleden, blijft vast zitten tot de eerste strafzitting. De Raadkamer van de Overijsselse rechtbank stelt dat er nog steeds sprake is van voldoende ernstige bezwaren en gronden om de verdachte nog eens negentig dagen in voorarrest te houden.
Omdat het een minderjarige betreft, is het Openbaar Ministerie zeer terughoudend met het verstrekken van informatie over de zaak.

De exacte verdenking van het OM tegen de jonge Zwollenaar is moord of doodslag (de muzikant) en poging tot doodslag (tweede slachtoffer). De advocaat van de jongen, mr. Van Zuuk, wil geen enkel commentaar geven op de zaak van haar cliƫnt.

De jongen werd op 2 december 's avonds bij winkelcentrum Aa-landen opgepakt kort nadat de 54-jarige Bulgaarse straatmuzikant Zdravko Vazov dodelijk was verwond met een mes en een toevallige bezoeker van het centrum ook was neergestoken. Omstanders overmeesterden hem vervolgens. De Zwolse scholier woonde dicht bij het winkelcentrum in een begeleid wonen-instelling van de RIBW Overijssel. De instelling onderzoekt momenteel of er iets mis is gegaan bij de begeleiding van de verdachte. Hij zou die bewuste avond kort voor zijn daad boos uit de instelling zijn vertrokken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg volgt het onderzoek nauwlettend.