dinsdag 2 december 2014

Steekpartij in Winkelcentrum Aa-landen

Aa-landen: Bij een steekpartij in Winkelcentrum Aa-landen zijn vanavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers, van wie er één gereanimeerd werd, zijn vervoerd naar het ziekenhuis. De dader is door omstanders aangehouden, zo meldt de politie.

Volgens ooggetuigen zijn de slachtoffers een straatmuzikant en een klant van supermarkt Jumbo. De dader zou volgens hen vanuit het niets op de straatmuzikant hebben ingestoken om hierna hysterisch de supermarkt in te rennen. Daar probeerde een klant hem af te houden met zijn winkelwagen, maar kwam daarbij ten val. Ook hij zou toen zijn gestoken. Omstanders hebben vervolgens de dader weten te overmeesteren en overgedragen aan de politie. Over het motief van de dader is nog niets bekend, ook niet of hij de slachtoffers kende.

De politie is druk bezig met het onderzoek naar het steekincident in de Jumbosupermarkt aan de Dobbe in de Aa-landen, dat plaatsvond op dinsdag 2 december rond 19.35 uur. De burgemeester van Zwolle, de heer Henk Jan Meijer kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen en zijn betrokkenheid te tonen.

Behalve dat er technisch sporenonderzoek wordt verricht en getuigenverklaringen worden opgenomen, wordt ook zorg verleend aan klanten en medewerkers door onder meer Slachtofferhulp Nederland. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar verzorgd; over hun toestand kan op dit moment verder niets worden meegedeeld.

Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer spreekt van 'een afschuwelijke situatie'. Op basis van zijn eerste indrukken geeft de Zwolse burgemeester aan diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama.