donderdag 6 november 2014

Workshop 'handvatten tegen eenzaamheid'

Aa-landen: Als gemeente, (zorg)organisaties of andere professional op zoek naar een manier om eenzaamheid te signaleren? Of weten wat je kunt doen om eenzaamheid tegen te gaan? In vervolg op de startconferentie 'eenzaamheid raakt ons allemaal' organiseert Driezorg op donderdag 20 november de workshop 'handvatten tegen eenzaamheid'. De workshop duurt van ca. 13.30 uur tot 16.30 uur en wordt gehouden in woonzorgcentrum Rivierenhof, aan de Zijpe 4 in Zwolle. Jeannette Rijks

Eén van de sprekers is Jeannette Rijks, specialist in eenzaamheid (www.jeannetterijks.nl / www.eenzaamheid.info). Naast een inhoudelijke verdieping van het thema, gaat ze in op de methode die ze heeft ontwikkeld, om daadwerkelijk iets tegen eenzaamheid te doen. Daarnaast zijn er een aantal personen/organisaties die hun ervaringen delen: zo vertelt Nienke Luten (28 jaar) - werkzaam in de ouderenzorg en deeltijd-student aan de opleiding Toegepaste Gerontologie aan hogeschool Windesheim – over haar eigen ervaring en aanpak tegen eenzaamheid. Travers Welzijn daarentegen zoomt in op het laten groeien van de woon- en leefomgeving van cliënten. En Stichting JOW! richt zich op het structureel terugdringen van de vereenzaming van ouderen, door jongeren in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar in te zetten als brengers van gezelligheid. 50|50 Workcentre, tot slot, is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inspirerend werk te bieden en hen te laten terugkeren in het arbeidsproces.

Aanmelden? Ga voor 15 november a.s. naar www.driezorg.nl/workshop en vul het aanmeldformulier in. Let op: Het aantal plaatsen is beperkt, maximaal 2 personen per organisatie.