woensdag 18 februari 2015

Politie bedankt getuigen steekpartij Winkelcentrum Aa-landen

Aa-landen: De politie heeft gisteravond een bijeenkomst gehouden voor burgers die op verschillende manieren de politie hebben geholpen na de dodelijke steekpartij in Winkelcentrum Aa-landen. Op 2 december vorig jaar werd een 54-jarige straatmuzikant voor de winkel doodgestoken.

Deze burgers hebben meegewerkt aan het onderzoek, hulp geboden aan de twee slachtoffers en de verdachte overmeesterd nog voordat de politie ter plaatse was. De genodigden kregen allemaal een blijk van waardering. Na afloop werd er nagepraat door de betrokken burgers, politiemensen en medewerkers van Slachtofferhulp Nederland.

Vanwege de enorme impact en het grote aantal getuigen heeft de politie besloten om deze bijeenkomst te organiseren. De avond was niet alleen bedoeld om waardering uit te spreken, maar ook om samen stil te staan bij de gebeurtenis.

Aan het begin van de bijeenkomst werd een minuut stilte gehouden voor het slachtoffer. Zijn familie en een 57-jarige Zwollenaar die tijdens het steekincident gewond raakte waren ook aanwezig.