dinsdag 3 februari 2015

Vermist

Aa-landen: De politie is een uitgebreid onderzoek gestart vanwege de vermissing van een 80-jarige dementerende man uit Zwolle. Hij vertrok maandagavond op een safarigele herenfiets vanaf zijn huis in de Aa-landen en is sindsdien spoorloos.


Later op de avond werd in Hoonhorst een man op een dergelijke gele fiets gezien, maar de politie weet nog niet of het hier de vermiste man betrof. Er wordt nu in deze omgeving en in het buitengebied van Zwolle naar de man uitgekeken, meldt een politiewoordvoerder. Dat is nog geen gerichte zoekactie, omdat daarvoor nog voldoende aanwijzingen ontbreken. "We hopen op tips van het publiek." De man verdween maandag rond 22 uur vanaf zijn huisadres. Dat werd al snel opgemerkt door zijn huisgenoten, die de politie inschakelden.

De Zwollenaar is 1.80 – 1.85 meter lang, heeft een slank postuur, blauwgrijze ogen en grijs haar. Hij droeg een ¾ lange groenbruine parka-achtige jas, een blauwe spijkerbroek, bruine Ecco schoenen en grijze wollen handschoenen.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.


UPDATE: De man is dinsdagavond door een passant aangetroffen in Witharen.
Zijn fiets is aangetroffen in Lemelerveld. De man is verward en kan niet vertellen waar hij allemaal geweest is, maar is verder ongedeerd. De man vertrok maandagavond op een safarigele herenfiets vanaf zijn huis in de Aa-landen en was sindsdien spoorloos. Snel na dat de man vertrokken was maandagavond is door zijn huisgenoten de politie ingeschakeld. De politie heeft hem vanavond  teruggebracht naar zijn partner. De politie bedankt iedereen die naar de man heeft uitgekeken!