woensdag 16 september 2015

Antennemast in park 40 meter hoog

Aa-landen: De antennemast die in het Zwolse Park de Aa-landen zou moeten komen heeft een hoogte van veertig meter. Dat bevestigt de gemeente Zwolle.

Voorheen stonden verschillende antennes van telefoonproviders op het dak van de flat aan de Dollard. Nu woningcorporatie SWZ het contract daarvoor niet verlengd heeft vanwege bezwaren van flatbewoners, moesten de telefoonmaatschappijen op zoek naar een andere locatie in de buurt. Na overleg met de gemeente kwam het park uit de bus als nieuwe plek.

Er zijn al verschillende buurtbewoners tegen in opstand gekomen. Zo is omwonende Anneke van Essen van plan samen met haar buurvrouw een handtekeningenactie te houden. Zij heeft juridisch advies ingewonnen. "Maar op advies van het juridisch loket in Zwolle beginnen we pas na de informatieavond van komende maandag met acties. Zodat de gemeente niet kan zeggen dat we ons op verkeerde informatie baseren." Van Essen denkt dat veel mensen de impact van de mast onderschatten. "Hij wordt veertig meter hoog, en er wordt een terrein van zeven bij zeven meter afgezet met een twee meter hoog hek. Dat is echt heel beeldbepalend voor zo'n mooi groen park." Ook maakt ze zich zorgen over de straling.

Komende maandag is er een informatie avond  in wijkcentrum De Bolder die is georganiseerd door de providers en de gemeente. De avond begint om 19.30 uur.

Bron: de Stentor