zaterdag 12 september 2015

Telecom-mast in park Aa-landen

Aa-landen: De gemeente Zwolle en de telecom aanbieders T-Mobile en KPN zijn voornemens een hoge vrijstaande zendmast in Park Aa-landen te plaatsen. Omdat er geen hoge gebouwen in de directe omgeving zijn van de te plaatsen apparatuur is voor het natuurgebied in de Aa-landen gekozen.

De hoge flats van de nabijgelegen Dollard worden binnenkort grootschalig gerenoveerd, waarna er daar geen ruimte meer is voor apparatuur van mobiele operators. Ook Vodafone en Tele2 zullen gebruik maken van de mast. De locatie bij het Koppelspad in de Bekenbuurt is gekozen om een dekkingsgat in het mobiele netwerk te voorkomen.

Op maandag 21 september om 19.30 uur vindt in wijkcentrum De Bolder aan de Dobbe een informatie-bijeenkomst plaats. Het Antennebureau, het bureau van de Rijksoverheid met objectieve informatie over antennes, zal deze avond een presentatie verzorgen over de nut en noodzaak van dit soort antennes. De operators zullen aangeven waarom voor deze locatie gekozen is en wat voor mast er precies geplaatst wordt. Een medewerker van de gemeente is aanwezig om over de vergunningsprocedure uitleg te geven.