vrijdag 18 september 2015

Marjan Berk leest voor in Rivierenhof

Aa-landen: Donderdag 1 oktober 2015 is Internationale Dag van de Ouderen. Deze dag is in 1990 door de Verenigde Naties in het leven geroepen, om maatschappelijke problemen rond ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen. Voor de derde keer organiseert de Leescoalitie op deze dag een Nationale Voorleeslunch voor ouderen. Ook Stadkamer doet van harte mee aan dit evenement en organiseert i.s.m. WIJZ op 1 oktober een Voorleeslunch. Schrijfster Marjan Berk leest na de lunch voor in de Rivierenhof.

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

De bekende en nog altijd actieve schrijfster Marjan Berk komt voorlezen uit eigen werk. Ze heeft vele boeken op haar naam staan en ze schrijft nog altijd columns, o.a. in Margriet en Algemeen Dagblad. Ze is inmiddels "ervaringsdeskundige" op het gebied van ouderdom en kan er met humor over schrijven en vertellen. Woonzorgcentrum De Rivierenhof Aanvang Lunch: 13.00 uur. Reserveren vooraf noodzakelijk. Prijs:€ 5,- Aanvang Voorlezen: 14.00 uur tot 15.00 uur. Reserveren gewenst. Prijs: € 5,-  Reserveren via het secretariaat van Stadkamer, tel.nr. 038-4257201, tussen 10.00-12.00 uur (niet op woensdag). Graag voor 28 september 2015.