vrijdag 4 maart 2016

Internetpetitie van Comité Opgepast Zendmast

Aa-landen: Buurtbewoners  Aa-landen Noord, die tegen de plaatsing van een hoge zendmast aan de Waallaan zijn, hebben zich verenigd in het Comité Opgepast Zendmast. De actiegroep is op internet een petitie gestart tegen de plaatsing van de zendmast in hun buurt, en wil de zendmast op de huidige locatie aan de Dollard houden.


petitie_zendmast.jpg 
Eigen foto
 
Omdat Woningbouw SWZ, na klachten van bewoners, geen telecomantennes meer op haar flatgebouwen wenst, zal de huidige mast op de flat aan de Dollard vanaf maart 2016 verdwijnen. In september 2015 was er nog het plan om de mast wat zuidelijker in het park te plaatsen, ter hoogte van de Sombeek, maar na veel verzet van bewoners wordt er nu uitgeweken naar de alternatieve locatie.
 Er ligt nu een vergunningaanvraag bij de gemeente om een antennemast te plaatsen met een hoogte van 39,5 meter en een grondoppervlak van 7x7 meter, omheind door een 2 meter hoog hek aan de Maaslaan. In deze mast komen antennes van 4 telecomaanbieders onder elkaar, die in 3 richtingen hun signaal zullen uitstralen.