zondag 30 april 2017

Lintje voor Mevrouw F.W.Oonk-Nijkamp

Aa-landen: Mevrouw F.W. (Fenny) Oonk-Nijkamp (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) (74 jaar)

Via haar werk bij de Arbeiderspers raakte mevrouw Oonk in 1964 betrokken bij het bestuur van de plaatselijke afdeling van de VARA. Zij was secretaris van de afdeling Zwolle c.q. IJssel-Vecht en later ook van het district Overijssel. Van 1997 tot 2003 zat zij in het regiobestuur van de regio Midden-Oost Nederland. In diezelfde periode had zij zitting in de VARA verenigingsraad.

Vanaf 1965 was mevrouw Oonk lid van de Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging ‘De Nieuwe Ster’. Vanaf 2000 bekleedde zij ook de functie van secretaresse van het koor. Zij is een van de belangrijkste vrijwilligers van de vereniging. Zij houdt niet alleen zeer zorgvuldig de administratie en de ledenadministratie bij, maar heeft ook oog voor de mensen achter de papieren. Zij is betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt, en bij de organisatie van concerten.

Vanaf 2001 zet mevrouw Oonk zich ook in als secretaris van de bewonersvereniging Spui/Biesboschflats in de Aa-landen. Zij behartigt de belangen van de bewoners van deze twee flats met 320 woningen. Naast de organisatie van lokale activiteiten als de Burendag, het jeu-de-boules-toernooi en de sjoelcompetitie, verzorgt zij de plantenbakken en zorgt zij ervoor dat nieuwe bewoners worden bezocht.