zaterdag 19 januari 2019

HAVO Meander College in top 5 Overijssel

Aa-landen: De HAVO afdeling van het Meander College is door Elsevier Weekblad met ‘goed’ beoordeeld. Daarmee staat de school in de top 5 van de beste scholen van Overijssel. Elk jaar beoordeelt Elsevier de prestaties van alle scholen met VMBO, HAVO en VWO op basis van feiten zoals het aantal zittenblijvers en examencijfers. De uitslag is een mooi compliment voor het Meander College, dat dit jaar voor het eerst is opgenomen in het onderzoek.

Het Meander biedt MAVO, HAVO en VWO aan en is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent dat er tijdens en buiten de lessen veel gebeurt op kunstzinnig en cultureel gebied. Het motto van de school is ‘Podium voor jouw talent!’ waarbij aanleg, motivatie en mogelijkheden uitgangspunt zijn. Het geboden onderwijs is uitdagend, gevarieerd en inspirerend. Leerlingen ervaren de sfeer als veilig en prettig; het stimuleert hen om tot goede resultaten te komen.

Rector van de school John Odinot: "Het is een enorm compliment voor onze school en medewerkers. Openheid, betrokkenheid, vertrouwen en een positieve houding zijn belangrijke dragers voor ons handelen. Dagelijks werken we aan goed onderwijs en een stimulerend pedagogisch klimaat. Naast doelgerichte lessen organiseren we een veelheid aan creatieve en culturele activiteiten die leerlingen stimuleren om initiatief te nemen en zich breed te ontwikkelen. De vriendelijke sfeer in de school en de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers zorgen ervoor dat leerlingen het beste uit zichzelf halen. We stimuleren hen om met durf en lef hun persoonlijke ontwikkeling vorm te geven, waarbij ze soms versteld staan van de dingen die ze blijken te kunnen."

Met het onderzoek Beste scholen vergelijkt Elsevier Weekblad sinds 200 alle scholen met VMBO, HAVO, VWO en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met HAVO-advies toch het VWO? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs.

Bron: Weblog Zwolle