woensdag 2 januari 2019

Ter herinnering: Kerstbomen inleveren

Aa-landen: Ook dit jaar vindt, al weer voor de 31ste keer,  de grote kerstbomenactie “Oude bomen vangen veel winst!” in Zwolle plaats. Kinderen kunnen in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen.

De kerstbomenactie 2019 vindt plaats op donderdag 3 januari en woensdag 9 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Ieder kind ontvangt voor één ingeleverde boom € 0,20 én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.
Met de inzameling voorkomen de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).
Inzamelpunten

De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op donderdag 3 en woensdag 9 januari van 13.00 - 16.00 uur bij de Rijnlaan (bij de Aldi) en Maaslaan / hoek Beulakkerwiede.