vrijdag 25 januari 2019

Metamorfose voor 'Zwolle in Beeld'

Aa-landen: De website Zwolle in Beeld van Aa-lander Hans Smit, heeft een totale metamorfose ondergaan. Waar de oude website behoorlijk gedateerd was en weinig informatie kende bij de foto's, heeft de nieuwe website juist het tegenovergestelde, zonder afbreuk te doen aan het vele fotomateriaal van onze mooie stad.Bij alle items van de website is nu enige info geplaatst. Nee, het is voor het overgrote deel van de
artikelen, geen diepgaande historische info, aangezien dit niet strookt met de insteek waarop hij de website heeft gebouwd. Leesbaar voor iedereen, voor jong en oud. Voor diepgaande historische info wil hij de bezoekers van zijn site graag verwijzen naar de sites van het Historisch Centrum Zwolle of van de Zwolse Historische Vereniging.

Ook zal hij niet pretenderen dat Zwolle in Beeld een actuele nieuwssite is, laat staan dat hij als
stadsfotograaf gezien wil worden, hetgeen weleens gezegd wordt. Dat is een titel die hij  graag bij de
professionele fotografen van de stad op zou willen spelden.

De achterliggende gedachte van zijn website is de bezoekers een breed en plezierig beeld te geven van het heden en verleden van onze mooie Hanzestad. Een beeld waarbij een vleug nostalgie niet zal en mag ontbreken.

Zwolle in Beeld ziet hij zelf als een stukje moderne geschiedenis. Een site die in de aankomende jaren, een goed beeld moet vormen, hoe snel, vanaf het jaar 2000, de stad is veranderd.

Naast de tekstuele informatie is de website in de afgelopen tijd aangevuld met meerdere items, zoals
bijvoorbeeld een item over de mooie gevelstenen in onze stad, een item over tradities, het item "Ook
Zwolle", waarin voor het stadje Zwolle in Louisiana in de Verenigde Staten een plekje is ingeruimd.

Het item "Zwolse Herinneringen" is een onderdeel waar iedere Zwollenaar de mogelijkheid krijgt zijn jeugdherinneringen met de bezoekers van Zwolle in Beeld te delen.